6 pași obligatorii pentru succesul în carieră. Începe cu dreptul!

 

În perioada 15-16 mai 2015 va avea loc cel de-al treilea modul de competențe antreprenoriale intitulat „6 pași obligatorii pentru succesul în carieră. Începe cu dreptul!", susținut de Ciprian ANGHELUȚĂ - psiholog militar, specializat în profiling, coaching de performanță şi training împreună cu Vlad STANCIU - director executiv al clusterelor ROSENC (Clusterul de energii sustenabile din România și APP (Advertising Printing and Packaging).

Finalităţile modulului 

Scopul modulului este acela de a oferi informaţii autentice despre piaţa muncii și modul în care companiile iși selectează angajaţii. În centrul prezentării se află conceptul de „valoare profesională”, implicit cel de BRAND personal. Cursanții vor intra în posesia unei informații valoroase care este focalizată înspre căutarea valorii personal-profesionale și promovarea acesteia pe piața muncii. De asemenea, prin acest modul îşi vor creiona strategia lor profesională pe termen scurt și lung pornind de la o autocunoaștere personală și conștientizând valorile, motivaţia şi interesele lor. În altă ordine de idei, cursul își propune să ofere strategii și modalități noi de construcție a entității profesionale și la transformarea acesteia în BRAND. 

Modul în care un absolvent se prezintă ca o entitate profesională, strategia lui pe termen lung, competențele, stabilitatea și evoluția lui au o importanță crucială în ceea ce priveste decizia angajatorului. Acesta, caută profile care pe lângă valoarea profesională, îi oferă certitudinea că omul pe care îl va angaja va aduce plus valoare companiei. Se va asigura nu doar că este bun, ci este cel mai bun prin întreg ansamblul de factori care duc la conceptul de personalitate profesională.

Mod de organizare - desfăşurare 

Cursul va avea un mod de desfășurare interactiv, în proporție de 70%. Dacă în prima parte se vor prezenta strategii și informații teoretice pe baza căreia se va desfășura demersul ulterior, în cea de-a doua parte se va lucra într-un mod interactiv. Fiecare participant va avea un caiet tipizat - CAIET DE BRAND - care pe parcursul cursului va fi completat cu informaţii personale, care vor duce la final la concretizarea personaliății profesionale și la dezvăluirea brandului personal. În timpul cursului vor avea loc diverse jocuri de rol, expuneri personale, exerciţii de conștientizare, etc. La finalul cursului va exista o sesiune de comunicare specială, în care fiecare va trebui să îşi prezinte drumul profesional din perspectiva învingătorului. 

Pe lângă toate acestea, mai poți primi și un voucher în valoare de 300 d

e lei pe care să îl folosești în librăriile Cărturești, dacă ești unul dintre primii 170 de studenți care se înscrie la acțiunile proiectului și care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

1. Ești student UPT (licență sau master)

2. Participi la cel puțin un modul de dezvoltare a competențelor antreprenoriale

3. Participi la cel puțin un eveniment din seria "Cariere de succes"

Modulul se adresează tuturor studenților UPT, iar selecția se face pe principiul “primul venit, primul servit” până la ocuparea celor 35 de locuri disponibile.

Pentru înscrieri, vă rugăm să vizitați site-ul proiectului https://ovdip.upt.ro, secțiunea Campus virtual. Mai multe informații despre modul și nu numai, puteți obține din afișul atașat, de pe site sau de pe pagina de facebook a evenimentului, dar și de la coordonatorul acțiunii, Ciprian Dughir (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Această acțiune este organizată prin proiectul POSDRU/156/1.2/G/136302, Orientarea programelor de studii pe realitatea economică regională, validarea acestora de către actorii economici şi dinamizarea relaţiei în tripleta universitate-student-companii, pentru un învăţământ superior tehnic performant – OVDIP.