ANTEPRENORIATUL - de la START la PERFORMANȚĂ!

 

În perioada 29-30 mai 2015 va avea loc cel de-al cincilea modul de competențe antreprenoriale intitulat „ANTEPRENORIATUL - de la START la PERFORMANȚĂ!", susținut de Ciprian ANGHELUȚĂ - psiholog militar, specializat în profiling, coaching de performanță şi training, împreună cu Vlad STANCIU - director executiv al clusterelor ROSENC (Clusterul de energii sustenabile din România și APP (Advertising Printing and Packaging).

Cursul  dorește să ofere instrumente autentice despre modul în care începi și administrezi o afacere proprie.

Motto : “Indiferent dacă crezi că poți, sau dacă crezi ca nu poți, ai dreptate.” – Henry FORD

 

Te întrebi dacă acum este cel mai bun moment să devii anteprenor? Indiferent de vârstă, pregătire, talent sau ambiție, este o întrebare pe care ți-ai adresat-o până acum și pe care cel mai probabil ai dezbătut-o frecvent în discuții și cu cei apropiați.  Înainte de a sări în barca (sau iahtul... sună mai bine)  anteprenoriatului, cel mai impotant lucru care te menține în zona rezonanței cu ceea ce faci, cu performanța ta în acest sens, este motivația. Această motivație iți oferă suportul energetic de a căuta, de a-ți adresa întrebări, îți va da răspunsurile necesare, te va sprijini în momentele dificile pentru a trece de obstacole.

În literatura de specialitate se vorbește de un profil al anteprenorului, de comportamente specifice, de un stil anume.  Pentru a transforma o idee de afaceri în succes este nevoie de abilitate, de creativitate şi de un management sănătos. Antreprenoriatul este conceptul care reuneşte toate aceste componente. În plus, a fi antreprenor presupune să ai motivaţia şi capacitatea de a inova, de a produce valori noi şi de a aplica strategii de afaceri proprii.

Antreprenoriatul reuneşte categorii eterogene de oameni, din toate clasele sociale. Toţi aceşti întreprinzători au câteva caracteristici comune și anume:

-disponibilitatea de a-şi asuma riscuri;

-dorinţa de a acţiona independent de un angajator;

-puterea de a realiza mai multe task-uri simultan;

-capacitatea de a face faţă unei alerte permanente;

-abilităţi superioare de înţelegere, planificare şi execuţie;

-capacitatea de a dezvolta relaţii de lucru cu colaboratori din diverse medii profesionale;

-putere decizională şi discernământ în prioritizarea acţiunilor;

-rezistenţa fizică şi psihică pentru a susţine un efort prelungit;

-puterea de previziune, mobilitatea şi rezistenta la schimbare.

 

Mod de organizare - desfășurare a modulului

Modulul va avea un mod de desfășurare interactiv, în proporție de 70%. Participanții vor fi implicați în strategia  efctivă de  generare și gestiune  a unei firme. Își vor concepe planul de afaceri,  promovarea,  dezvoltarea  prin procedee de marketing și vânzările. La sfârșitul sesiunii vor  deține un tablou complet și complex al afacerii proprii și, în plus, vor avea creionate toate activitățile necesare pentru a demara o afacere de la zero. În esență, modulul presupune parcurgerea teoretică a business-ului propriu de la idee la implementare. Mai mult decât atât, presupune prezentarea și a altor oportunități existente în zona afacerilor care presupun posibilități de colaborare cu diverși parteneri, entități economice pentru a desfășura o activitate de succes - IDEE DE AFACERE LA CHEIE.

TEME DE LUCRU ÎN CADRUL MODULULUI:

 -Cum să fii antreprenor de success;

 -Planul de afaceri;

 -Management strategic și resursa umană;

 -Abilități de comunicare și prezentare;

 -Marketing, noțiuni de bază;

 -Managementul vânzarii și negocierea;

 -Noțiuni de legislație;

 -Oportunități business. Suport pentru antreprenori.

 

Experți - lectori

 

Ciprian ANGHELUȚĂ - psiholog militar, specializat în profiling, coaching de performanță si training

Ciprian are în prezent un numar semnificativ de profile psihologice realizate și o experiență semnificativă în domeniul coachingului: coaching de performanță, business-coaching. Oferă angajatorilor consultanță în zona recrutării de personal și suport angajaților pentru a evolua profesional.

Vlad STANCIU – director executiv al clusterelor ROSENC (Clusterul de energii sustenabile din România și APP (Advertising, Printing and Packaging)

Vlad este omul care știe faptul că un angajat care este conștient de valoarea sa și este dedicat muncii prin prisma faptului că iubește ceea ce face, este un angajat care lucrează la un grad înalt de performanță. Având o experiență semnificativă în procesul managerial poate impărtăși și modela în același timp oamenii cu care probabil va lucra sau colabora în viitor.