În perioada 22-23 mai 2015 va avea loc la Universitatea Politehnica Timişoara cel de-al patrulea modul de competențe antreprenoriale intitulat „Realizarea unui produs electronic automotive. De la idee la produs finit", susținut de Petru Demian – Head of Industrial Enginering în cadrul firmei Continental Automotive. Înscrierile pentru acest eveniment se fac până la data de 21 mai 2015. Modulul se adreseaza tuturor studentilor UPT, dar in special celor care isi doresc o cariera de succes.

 

Finalităţile modulului 

  • intelegerea etapelor si a activitatilor specifice pentru realizarea unui produs de la faza de specificatie, oferta, prototip, trecand prin faza de dezvoltare pana la etapele de introduce pe linile de productie;
  • familiarizarea cu cerintele specifice ale industrie si in special din industria automotive;
  • indicarea pasilor necesari si antrenarea gandirii analitice pentru analiza maturitarii proceselor specifice de dezvoltare si realizare a unui produs;
  • analiza preconditilor necesare si a masurilor posibile pentru a asigura cerintele de calitate ale produselor;
  • modalitati de eficientizare a proceselor din lantul de productie;
  • principalele task-uri si roluri in cadrul unei organizatii si influenta acestora in produsul final;
  • participare la acest modul ajuta studentii la alegerea, intelegerea si indeplinirea mai buna a job-ului viitor si deschiderea pentru aprofundare in disciplinele si cursurile care urmeaza in pregatirea studetilor.

 

Mod de organizare - desfăşurare 

Cursul va contine in prima parte elemente teoretice pentru intelegerea conceptelor insotite si de elemente concrete, va urma o parte de miniproiect pentru exersarea notiunilor introduse si de identificare a legaturilor si se va finaliza cu exemplificarea concreta a elementelor invatate pe linii de productie de componente automotive;

Modulul se bazeaza pe invatarea prin aplicarea notiunilor invatate, facilitand interactionarea intre participanti si lector asigurand focalizarea  pe rezultatul final.

 

Compania

Continental Automotive Romania SRL, parte din concernul Continental a investit pana la sfarsitulul 2014 mai mult de 830 milioane € in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii sunt reprezentate in Romania si detine sapte unitati de productie si trei unitati de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Vrasov si Iasi. Continental a angajat pana la sfarsitulul lui 2014 peste 13000 de angajati si va continua sa angajeze in continuare peste 1500 de persoane;

Continental dezvolta tehnologi inteligente in domeniul automotive, este un partener de incredere international in domeniul automotive cu crestere sustenabila peste piata;

In 2014 corporatia a avut vanzari de perste 33.3 miliarde € in cadrul celor cinci devizi Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tires, and ContiTech.  Actualmente Continental are angajati mai bine de 189,000 oameni in 49 de tari.

 

Aspecte de ordin logistic

Activitatea cu studentii se va desfasura in doua sesiuni:

·        Predare de notiuni teoretice si exercitii asociate activitatii teoretice (curs + exemple concrete);

·        Exemplificarea activitatii teoretice in cadrul vizitei la fabrica Continental Automotive din Timisoara.

 

Pe lângă toate acestea, mai poți primi și un voucher în valoare de 300 de lei pe care să îl folosești în librăriile Cărturești, dacă ești unul dintre primii 170 de studenți care se înscrie la acțiunile proiectului și care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

1. Ești student UPT (licență sau master)

2. Participi la cel puțin un modul de dezvoltare a competențelor antreprenoriale

3. Participi la cel puțin un eveniment din seria "Cariere de succes"

Modulul se adresează tuturor studenților UPT, iar selecția se face pe principiul “primul venit, primul servit” până la ocuparea celor 35 de locuri disponibile.

Pentru înscrieri, vă rugăm să vizitați site-ul proiectului https://ovdip.upt.ro, secțiunea Campus virtual. Mai multe informații despre modul și nu numai, puteți obține din afișul atașat, de pe site sau de pe pagina de facebook a evenimentului, dar și de la coordonatorul acțiunii, Ciprian Dughir (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Această acțiune este organizată prin proiectul POSDRU/156/1.2/G/136302, Orientarea programelor de studii pe realitatea economică regională, validarea acestora de către actorii economici şi dinamizarea relaţiei în tripleta universitate-student-companii, pentru un învăţământ superior tehnic performant – OVDIP.